Felsőtárkány túra

Ez a túránk közepesen nehéz, akár idősebbek, vagy gyerekek is biztonságosa végig tudják tekerni. Elsősorban a természet (hegyek, erdők, tavak) szépségeit kedvelőknek ajánljuk.

Ha már Egerbe látogat, néhány órát muszáj rászánnia, hogy szippantson néhányat a Bükk hegység kristálytiszta levegőjéből és ízelítőt kapjon a táj szépségéből.
Kényelmes, nagyrészt kerékpárúton történő tekeréssel érhetünk el az Egerbike kerékpárkölcsönzőből a Bükk hegység kapujának nevezett Felsőtárkány községbe.


Felsőtárkány látnivalókban bővelkedő kicsiny erdei község. A falu központi és legkedveltebb része a Felsőtárkányi tó. Környéke festői szépségű kedvelt pihenőhely.
Süthetünk itt szalonnát, meglátogathatjuk valamelyik szabadtéri rendezvényt, játszhatunk a játszótéren, bámulhatjuk a horgászokat, vagy a biciklit lelakatolva bebarangolhatjuk a három, innen induló erdei tanösvény egyikét.

A közelből indul az erdei kisvasút is, mely hétvégén és ünnepnapokon közlekedik nyitott kocsikkal. A vonatra 2-3 kerékpár felhelyezhető. 25 perces menetideje alatt lehetőségünk van gombázásra, egy mini vadaspark meglátogatására, egy különleges forrás és rengeteg természeti szépség megtekintésére.

Visszafelé útnak a hagyományos helyett választhatjuk valamelyik hegyi útvonalat is, mely erdőn, mezőn, hegyen, szőlődombon keresztül vezet vissza Egerbe, ötvözve a kemény testmozgás, a természetjárás és az extrém sportok örömeit.

 

 

A túra jellemzői:

 

  • Táv: 26 km
  • Kölcsönzési idő: 3-6 óra (az ott töltött idő függvényében)
  • Végigjárhatóság: túrakártyával (egyénileg), vagy túravezető igénybevételével.

 

A túra ára:

 

  • Túravezetés: 10000 Ft/ csoport
  • Kerékpárkölcsönzés: 2000 Ft/ darab
  • Szállítás: 500 Ft/ darab

 

Csoportoknak kedvezmények 10-30%!!!!

[pw_map address=”3300 Eger Bajcsy-Zsilinszky u. 17.” disablecontrols=”false” enablescrollwheel=”true”]

 

Találkozási pont: 3300 Eger Bajcsy-Zsilinszky u. 17-19.