Kerékpáros hét kezdőknek

kerékpáros hét- kezdőknek, végig aszfalton:


1. nap: Eger városnéző „warm-up” túra

 

Több nyelven vezetett bemelegítő túra az első napodra. Hogy tudd, mit nézz meg, hol egyél, hol vásárolj és hol szórakozz. Légy „bennszülött”!
Utána 3 óra szabad kerékpáros program, vagy fürdőzés, vagy gyalogos városnézés.

 

2. nap: Felsőtárkány túra oda-vissza

 

A Felsőtárkányban található szépen parkosított tó környéke kedvelt üdülőközpont. Süthetünk szalonnát, meglátogathatjuk valamelyik szabadtéri rendezvényt, játszhatunk a játszótéren, nézhetjük a horgászokat, vagy a biciklit lelakatolva bebarangolhatjuk a három, innen induló erdei tanösvény egyikét. A közelből indul az erdei kisvasút is, mely hétvégén és ünnepnapokon közlekedik nyitott kocsikkal.

 

3. nap: Egerszalók túra oda-vissza

 

Egerszalók egy közel 2000 lelket számláló kis község a Mátra és a Bükk között, a Laskó-patak völgyében. Természeti képződményeivel, finom boraival, vizeivel, kő emlékeivel illeszkedik az Egri Kistérség Kő-Túra útvonalába. A falu vonzereje a környék természeti szépségeiben rejlik. Igazi nevezetessége a község déli részén a föld mélyéből feltörő hévízforrás által emelt 1900m2-es mészkőlerakódás, a sódomb.

 

4. nap: Pihenőnap – Fürdőzés Egerben, a Thermal fürdőben

 

A fürdő jellegzetessége, hogy az északi felén inkább a gyógyvizet kedvelő, csendesebb fürdőzők, míg a déli területen a gyermekbarát, fiatalosabb strandolók találnak kedvükre való szórakozást.

 

5. nap: Noszvaj túra oda-vissza.

 

A Barokk kastély, a síkfőkúti tavak és turistacentrum, az 1889-ben épült Gazdaház, az úgynevezett “Pincelakások”, a tufába vájt borospincék sokasága, a Bükk turistaútjai mind-mind megannyi látnivalót kínálnak ezen a csodálatos panorámájú kis községen.

 

6. nap: Kitekerés a Szépasszonyvölgybe

 

A borospincék mindig szívesen látják egy pohár finom borra, ahol muzsikaszó mellett beszélgethet barátaival, családjával. Szabadtéri programok, borkóstolás, finom ételek, hangulatos esték várják Önt is! Innen a kerékpárt visszaszállítjuk.

 


A túra ára:

  • Nagyrészt egyéni túra, aszfalton, térkép alapján.
  • Kerékpárkölcsönzés: 10000 Ft/ darab
  • „Warm-up” tour idegenvezetéssel: 5000 Ft/ fő

 

Csoportoknak kedvezmények 10-30%!!!!

[[pw_map address=”3300 Eger Bajcsy-Zsilinszky u. 17-19.”]

 

Találkozási pont: 3300 Eger Bajcsy-Zsilinszky u. 17-19.