Közreműködő szervezetek

NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.

EGER Megyei Jogú Város

2012-es összefoglaló

2012.10.31. Kölcsönzőnk konzorciumi partnerként vesz részt két kerékpárút megvalósítási projektben. A “Kerékpárral a Bükkön át” pályázat két részben, összesen 86 km kerékpárutat valósít meg, a hozzá tartozó szolgáltatásokkal. Cégünk a kölcsönzési és szervizelési munkákból veszi ki a részét mindkét esetben, valamint a projektek internetes megjelenésének koordinációjáért felelős. Amennyiben mindkét pályázat sikerrel zárul, az a 2014-es évre az egerbike.hu kölcsönző nagymértékű terjeszkedését és megerősödését eredményezi.

2012.09.01. Összesen hat együttműködési megállapodás aláírása környékbeli szállodákkal, az állandó kitelepülésekről.

2012.06.01. Megnyitotta kapuit a Poroszlói kölcsönzési pontunk 20 kerékpárral. Mától várjuk a Tisza-tó iránt érdeklődő kedves vendégeinket. Kölcsönzési pontunk a nagy sikerű Tisza-tavi Ökocentrum szomszédságában, a szabad strandon található.

2012.05.01. Megnyitottunk Egerszalókon a Thermál hotelben. 10 városi és gyermek kerékpár várja a termál víz szerelmeseit, hogy nyeregben járják be a környéket.

Projekt leírás

Eger, történelmi múltjával – művészeti és történelmi értékeivel évente több százezer turistát fogad. Az egri vár, az egri borok, a barokk műemlékek, a termálfürdő, az enyhén lankás táj, a kulturális fesztiválok, történelmi vígasságok és a külföldön is híres vendégszeretet vonzó örök emlékű élményt jelent a városunkat felkereső vendégeknek.
Mint fiatal üzletemberek úgy véljük, hogy ma már nem elég, ha egy város szép. Ha meg szeretnénk tartani, vagy esetleg növelni a turisták számát Egerben, színvonalas szolgáltatásokkal kell őket várnunk.

A vállalkozás célkitűzése, hogy 2014-re alapjaiban megváltoztassa az egri turizmust. A fejlesztés egyik eredményeként megvalósuló kerékpárkölcsönző nem csak egy szolgáltatás lesz a sok közül, hanem egy olyan bázis, mely kiindulópontja a megújulásnak. Szerencsére pont egy olyan időpontban kapcsolódik be a cég egri turizmusba, mikor minden környezeti tényező a változás irányába mutat. Az esélyegyenlőségi és fenntarthatósági mutatók mérhető többletteljesítményre tesznek szert, a fenntartható fejlődés eszméjét egyre nagyobb tömegek teszik magukévá, kezdünk kilábalni a gazdasági világválságból, Egerben hatalmas belváros rekonstrukciós projekt kezdődik, a turisztikai szolgáltatók, egyesületek és döntéshozók egyre kreatívabbak, lendületesebbek lesznek.
A kerékpárkölcsönzés lehetőségének megteremtésével fellendül a helyi biciklis élet, egyre jobban megteremtődnek a kerékpározás közlekedési és technikai feltételei, értelmes időtöltési lehetőséget kapnak a fiatalok. A szálláshelyek, vendéglátóhelyek, turisztikai irodák bővítik a kínálatukat, sőt maguk is kitalálnak majd biciklire épülő szolgáltatásokat. Eddig nehezen megközelíthető, vagy elhanyagolt attrakciók előtérbe kerülnek. Olyan potenciális vendégeket is a városba vonzunk, akiknek fontos a kerékpározás lehetősége, akiknek fontos, hogy egy város mennyit tesz az élhetőbb környezet megteremtéséért.

Szolgáltatásunk legfontosabb része természetesen a kerékpárkölcsönzés, mely a város központjában elérhető. Itt hosszú nyitva tartással, gyorsszervizzel, üdítővel, javasolt túraútvonalakkal állunk a kölcsönözni vágyók, vagy saját kerékpárral érkezők rendelkezésére. Ugyaninnen indulnak szervezett túráink, melyeket a weboldalunkon, szórólapokon és információs monitorokon hirdetünk. Néhány órás városnéző körúttól több napos borkóstolóig számtalan lehetőség közül lehet majd választani. A központ turisztikai információs pontként is működik majd, prospektusokból, információs monitorról értesülhetnek a turisták az egri szolgáltatásokról, szabad szálláshelyekről, eseményekről, különleges lehetőségekről.
A kölcsönzést más csatornákon keresztül is elérhetővé tesszük. A szálláshelyek egész szezonra bérelhetnek kerékpárokat, melyek állandó szervizelését a cég vállalja, valamint járnak hozzá túraútvonalak és a szervezett túrák részletei. Csapatépítő tréningekre, osztálykirándulásokra, rendezvényekre is biztosítjuk a szolgáltatásokat.
Mindezeket összefogja, támogatja, és hátteret biztosít a weboldalunk, melyen interaktív módon lehet túrákra jelentkezni, egyénileg szervezett túrákra résztvevőket toborozni, vagy akár Egerben egy virtuális sétát tenni.

Az ÉMOP-2.1.1/C-11-2011-0005 azonosítószámú, „EgerBike projekt” című projektre elnyert támogatási összeg 9.173.880 Ft, a fejlesztés összköltsége: 13.105.545 Ft.