0

Kipróbáltuk: Scott Patron 900 teszt

Facebook
Pinterest
Twitter
Email

A Scott Patron egy vadonatúj modell az idei évre, amely helyettesíti az előző Genius e-ride modellt. A Patron minden terepre alkalmas. 29’-es kerekekkel és 160 mm-es első és hátsó rugóúttal rendelkezik. A négykaros felfüggesztés egy saját fejlesztésű Fox gyártmányú nude teleszkópra  épül, amelyet a felsőcsőbe szereltek.

Ahogy a Scott hegyi kerékpárjainál általában, itt is mind a villa, mind a teleszkóp  vezetékkel csatlakozik a twin lock remothoz a kormányon. Az alsó kar felel a dropper ülésért, míg a két felső karral három különböző rugózás mód között lehet váltani: Descend, Traction Control és Lockout.

A Patron egy Bosch Performance CX Gen 4 motorral van felszerelve, amely akár 85 newtonméteres nyomatékot biztosít. A motor vertikális irányban lett elhelyezve a vázban, így a 750 wattos akkumulátor alul, a motor előtt található. A Bosch okos rendszerének részeként egy Kiox 300-as kijelző van kormány fölött, a hozzá tartozó Led Controller pedig a kormány bal oldalán található.

A Patron geometriájával kapcsolatban semmi túlzottan radikálisat nem mondhatunk. 65 fokos fejcsőszög, 76.9 fokos ülőcsőszög. Azonban az kiemelendő, hogy a láncvillák viszonylag hosszúak ezen a kerékpáron, ami azt jelenti, hogy a hátsó tengely középponti távolsága a kisebb és közepes méretek esetében hosszabb. Factory Series Fox 38 villa, egy Transfer dropper nyeregcső, SRAM GX Eagle hajtókar, X01 hátsó váltó, Shimano XT fékek, valamint 2.6 széles Maxxis Dissector gumikkal van felszerelve. A mi tesztkerékpárunk súlya 23.86 kilogramm, ami a prémium, teljesítménycentrikus e-mountain bike-oknál a nehezebbnek számít. 750 wattos akkumulátorával szép hosszú hatótávra számíthatunk. A könnyedebb súlyú, agresszívabb terepkerékpárok helyett a Patron inkább hosszú távú túrákra és sokoldalú terepre alkalmas.

Most pedig nézzük meg, hogy a Patron milyen az úton. A széles gumik, az ígéretes rugózás és a geometria miatt a Patron kényelmes és képes mindenre. Egyszerűen csak fel kell ülni rá és menni, magabiztosan mozog mindenféle terepen. A  súly és a hosszú tengelytáv a nyugodt és stabil haladás érzetét adja. A Bosch motor fantasztikus teljesítményt nyújt, különösen az adaptív eMTB módban. A meredek üléscsőszög és a hosszú láncvillák miatt a Patronnal kiválóan lehet mászni. A technikás szakaszokon, ahol talán meg kell állni, hogy átlendüljön egy akadályon, a Bosch motor a lendület fenntartása érdekében folytatja a hajtást. Persze a technikás mászásoknál az akadályok magassága lehet a fő korlátozó tényező, de itt jön jól a twin lock remote. Twin-Lock rendszer Traction Control módja pedig elég komoly segítség. Ebben a módban a hátsó telszkóp keményebb lesz. Azonban a legfőbb előnye az, hogy a kerék dinamikus alsó tengelymagasságát növeli, ami jelentősen megnöveli a talajtól való távolságot. Traction Control mód használatával a pedálütések szintén nem jelentenek problémát a Patronnál, és ez lehetővé teszik, hogy a kulcsfontosságú pillanatokban megtartsuk az erőt a nehéz technikás emelkedőkön.

A hosszú láncvillák, amelyek elősegítik a Patron kiváló mászóképességét és stabilitását nagy sebességeknél, az agilitás hiányát eredményezik kanyargós ösvényeken. A hátsó kerék érzésre olyan, mintha lemaradna mögöttünk, és ez nehezíti az egész kerékpár áthúzását a szűk kanyarokon. Az első kerék emelését is nehezebbnek találtam, különösen a nehéz akkumulátor miatt a váz alsó részén. Fontos megjegyezni, hogy a nagyobb méretű Patronokon (nagy és extra nagy méretű) valószínűleg kiegyensúlyozottabb élményben lesz részed.

A Patron inkább hosszú túrákra és változatos terepkerékpározásra tervezett. Erős motorja és nagy akkumulátora fantasztikus hatótávolsági lehetőséget nyújt. Tehát azoknak, akik sokoldalú hosszú távú bringát keresnek, akkor kevés olyan kerékpár van a piacon, amely hasonló élményt nyújt, mint a Scott Patron.

A bringát a Slotwiny Aréna bikeparkban teszteltük le.

Néhány kép a hétvégéről:

Most kipróbálhatod nálunk az üzletben. Előre egyeztetett időpontban. Teszteléssel kapcsolatban telefonon facebookon vagy emailben tudsz érdeklődni.

+36205039922

bolt@egerbike.hu

Oszd meg másokkal:

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
0
    0
    KOSÁR
    ÜRES A KOSÁRVISSZA A SHOPBA